Ápoló: Tízből kilenc, kórházból kitett betegem halt meg méltatlanul, kínok között
2020. április 28. írta: csepnyugi

Ápoló: Tízből kilenc, kórházból kitett betegem halt meg méltatlanul, kínok között

Reggeli gyors - Klubrádió

Update: 2020.06.16.

Gál Kristóf, ORFK-szóvivő elmondta az operatív törzs tájékoztatóján, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda saját hatáskörben indított nyomozást a Németh Athina-ügyben.

A magát mentősnek kiadó nőnél házkutatást tartottak, tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, és gyanúsítottként ki is hallgatták az MSZP-s videóban szereplő nőt.

Németh Athina szabadlábon védekezhet.

forrás: https://24.hu/belfold/2020/06/16/nemeth-athina-hazkutatas-kihallgatas/

Frissítés (2020.06.08.):

Országos Mentőszolgálat

❗️HAMIS LÁTSZATOT KELTHETETT, NINCS KÖZE AZ OMSZ-HOZ❗️
Felháborodást váltott ki a mentődolgozók közt egy internetre feltöltött videó, melyben egy „főállásban mentőtiszt”-ként bemutatott nő nyilatkozott az általa ellátott betegekről az Országos Mentőszolgálat székháza és mentőautói előtt forgatott képsorok között. Az állítása szerint „43 éve mentősként dolgozó” N. Athinát furcsa módon egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem

 

 

 

Nem szerepel az Országos Mentőszolgálat nyilvántartásában az MSZP videójában mentősként nyilatkozó nő

 

Vasárnap délután jelentkezett közösségi oldalán egy videóval az MSZP, amiben a párt országgyűlési képviselője, Korózs Lajos egy Németh Athina nevű nővel beszélget a kormány által elrendelt kórházkiürítés áldozatairól. A nőről az MSZP-s politikus is azt mondja, mentőtiszt, de a nő is úgy beszél magáról, mint mentős. 

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) azonban hétfő délben egy posztban reagált, többek között azt írták, a nőnek nincs semmi köze az OMSZ-hez, de az egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem szerepel.

forrás: index.hu

 

 

2020,04.28. (eredeti bejegyzés)

Daganatos, egyértelműen intézményi ellátásra szoruló betegeket küldtek haza egy kórházból azután, hogy a kormányzati rendelkezésnek megfelelően az egészségügyben ágyakat kellett felszabadítani a lehetséges koronavírusos betegek elhelyezéséhez - erről beszélt Németh Athina ápoló.

hanganyag_klubradio1.jpg

 

Miniszteri utasításra országszerte küldtek haza betegeket az elmúlt hetekben számos kórházból a koronavírus hazai terjedése miatt, hogy a felszabaduló ágyak rendelkezésre álljanak, ha egyszerre sok fertőzöttet kellene ellátni. Németh Athina ápoló tíz hazaküldött beteg otthoni ápolását vállalta el önkéntes alapon, és azt állítja, mindegyiküket úgy tették ki az intézményből, hogy állapotuk kezelésére a hozzátartozók nem lehettek alkalmasak.

Egy ember kivételével mindegyikük daganatos beteg volt, őt el tudta helyezni a Mazsihisz szeretetkórházában, amiért külön köszönetet mondott az egy egyházi fenntartású ellátóhelynek. A többi kilenc ember azonban azóta elhunyt. Talán bizonyos, nem túl hosszú időn belül mindenképpen ez történt volna velük, de nem ilyen kínok között kellett volna elmenniük – mondta az ápoló. Ha az embernek az élet jár, akkor a méltó halál is – tette hozzá.

 
Illusztráció/ Forrás: Silas Camargo Silão/Pixabay
 

Németh Athina azt is mondta, a háziorvostól nem kapott segítséget, és a kerületi onkológus se jött ki, ő szerzett oxigénpalackot és a betegmozgatáshoz szükséges emelőt. Szörnyű esetekről beszélt: volt, aki nyitott hassal érkezett haza, nem volt teljesen összevarrva. Volt, akire három számmal kisebb pelenkát adtak, és volt, akinek nem mutatták meg, hogyan tudja beadni magának a vérhígítót, egy másik betegnek pedig, akinek kivezették a végbelét a hasfalán keresztül, nem mutatták meg, hogyan kell cserélni a sztómazsákot.

Említett, egy kézzel írt zárójelentés is, amelyben Németh Athina szerint az szerepelt, hogy a három hete májkómában lévő beteg, aki azóta nem volt magánál, „saját kérésére” távozik a kórházból. Hangsúlyozta: ezeket az embereket ott kellett volna tartani a kórházakban, a családok ilyen a feladatokat nem tudnak ellátni.

Szerinte ha aláír egy titoktartási szerződést a kórház, akkor az intézmény is tehet róla, hogy ilyen állapotban lévő betegeket hazaküldenek, de ezt a titoktartási szerződést valaki megfogalmazta, amivel az egészségügyért is felelős miniszter felelősségére célzott.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Reggeli gyors/Interjú Németh Athinával
2020. április 28., kedd 07.45
riporter: Dési János

"Tízből kilenc, kórházból kitett betegem halt meg méltatlanul, kínok között" (Klubrádió 2020.04.28.)

2020. ápr. 30.

Számunkra is drámai volt az a beszélgetés, ami a Klubrádióban hangzott el a 2020. április 28-i Reggeli gyorsban. Dési János beszélgetőtársa Németh Athina ápoló volt, aki önkéntesként segített beteg emberek ápolásában. Tíz hazaküldött (ebből kilenc tumoros) beteg otthoni ápolását vállalta el önkéntes alapon, és azt állítja, mindegyiküket úgy tették ki az intézményből, hogy állapotuk kezelésére a hozzátartozók nem lehettek alkalmasak. Egy beteget sikerült elhelyeznie a MAZSIHISZ Szeretetkórházban, de a többi kilenc ember meghalt. Bár halálos betegekről volt szó, mindenképpen ez történt volna velük, de nem ilyen kínok között kellett volna elmenniük – mondta a 42 éve ápolóként dolgozó Németh Athina. Ha az embernek az élet jár, akkor a méltó halál is – tette hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelinyugdijasok.blog.hu/api/trackback/id/tr2715646334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csepnyugi 2020.06.08. 23:18:32

Bevallom, fogalmam sincs, hogy Németh Athina – mert róla van szó – hazudott-e. Azt azonban biztonsággal állíthatom, hogy történetét már április végén megosztotta a nyilvánossággal, többek között a Hírklikknek is nyilatkozott. Vagyis az az állítása, hogy tízből kilenc hazaküldött beteg meghalt, már akkor tudott volt. Most ezt még annyival is kiegészítette – a Klubrádióban, illetve az ATV-ben tett nyilatkozatával –, hogy gyógyíthatatlan betegekről volt szó, akiknek azonban mindenképpen járt volna még a kórházi ellátás. Hogy arra a kérdésre, melyik cégnél dolgozott, illetve dolgozik még ma is, miért nem válaszolt, csak találgatni lehet, amit viszont nem akarnánk. Annyit azonban megjegyzett az Egyenes beszédben, hogy a most tiltakozó szolgálatok között van az is, amelyiknél dolgozik, és hogy szerdán is dolgozni fog. hirklikk.hu/kozelet/a-kilenc-halott-nem-erdekli-a-hatalmat/364866?fbclid=IwAR0Cfhn2MQSVWuAe5G7NWiKEopv-H9J2r5Vmqt3UoCTHsfSFUZoSGaG7ZII

csepnyugi 2020.06.08. 23:25:52

Az Egyenes Beszéd vendégei Korózs Lajos országgyűlési képviselő, MSZP és Németh Athina.
www.atv.hu/videok/video-20200608-a-kormany-szerint-hiteltelen-az-mszp-videoja-a-hazakuldott-betegekrol

csepnyugi 2020.06.13. 11:51:02

Van itt tanulság, nem is kevés. Ha szóvá akarsz tenni valamit, ami nem a te saját elszigetelt kis problémád, hanem gyakorlatilag az egész társadalmat érinti, ezért nagyjából mindenki találkozott vele, nem elég, ha igazad van, ha tulajdonképpen közügyről van szó. Lényegében ez nem is fontos, az már sokkal inkább, hogy te legyél feddhetetlen, és nem utolsó sorban a kinézeted is megfeleljen az elvárásoknak, mert az ízlés roppant finnyás. A közvéleménynek mutatós betegápolóra van szüksége és lehetőleg jóarcú haldoklókra ahhoz, hogy egy beszámolót, ami a kórházakból kirakott szerencsétlenek sorsáról szól, el tudjon fogadni. kolozsvaros.com/2020/06/13/kinek-a-problemaja/
süti beállítások módosítása