Méltányossági nyugdíjemelés
2019. március 31. írta: csepnyugi

Méltányossági nyugdíjemelés

Kivételes nyugellátás-emelés engedélyezésére az érintett személy, illetőleg meghatalmazottja vagy törvényes képviselője kérelme alapján kerülhet sor. A kérelemben meg kell jelölni azokat a különös méltánylást érdemlő körülményeket, amelyek megalapozhatják a kérelem teljesíthetőségét. (pl.: egészségi állapotról, közeli hozzátartozó egészségi állapotáról, gyógyszerköltségről, közüzemi díj elmaradásról szóló igazolás stb.

A Magyar Államkincstár Központ rendkívül indokolt esetben engedélyezheti a méltányossági nyugellátás-emelést akkor is, ha a nyugellátás megállapításától vagy a korábbi kivételes nyugellátás-emelés engedélyezésétől három év még nem telt el, vagy a nyugellátás és a rendszeres pénzellátás együttes havi összege meghaladja a 85 ezer forintot. Rendkívül indokolt esetben sem engedélyezhető azonban kivételes emelés, ha a nyugellátás és a rendszeres pénzellátás együtteshavi összege meghaladja a 90 ezer forintot. (ezeket a rendszeres pénzellátási összeget utoljára a 465/2016. (XII. 23.) Korm. rendelet módosította, amely 2017. január 1. napjától hatályos, ezt megelőzően az összegeket a 353/2014. (XII. 29.) Korm. rendelet módosította)

)tovább a teljes cikkhez

e_ugyintezes

méltányossági nyugdíjemelés nyomtatvány

kézi kitöltéshez

forrás

gépi kitöltéshez

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelinyugdijasok.blog.hu/api/trackback/id/tr2614729509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása